dimecres, 21 de març del 2012

El caragol :)

El caragol cristià o caragol jueu (Otala punctata) es una espècie de mol·lusc gasteròpodeterrestre de la família Helicidae endèmica de la Mediterrània occidental, molt comú als Països Catalans. 


Distribució

Otala punctata habita a l'est de la Península IbèricaIlles Balears, sud de FrançaCòrsega i nord-oest d 'Algèria.[1][2][3] Ha estat introduïda a Sardenya i Malta,[3] Estats UnitsArgentina iUruguai,[4] i, recentment, a Xile.

És, amb el caragol bover (Helix aspersa), el caragol gran més freqüent als Països Catalans. La seva conquilla és gruixuda i sòlida, de diàmetre major (fins 4 cm), més deprimida, amb l'espiral més baixa. És de color marró amb petites taques difuses més clares.

Espècies similars

Al sud de la Península Ibèrica i a las Balears, Otala punctata conviu amb Otala lactea, una espècie molt semblant,[2] de la qual es diferencia perquè l'obertura està menys intensament acolorida, amb el llavi usualment blanc.[3]
La vaqueta (Iberus gualterianus alonensis) podria també confondre's amb Otala punctata, però és de color més clar i viu especialment en terrenys calcaris rocosos, abruptes i desforesta.
Manca una imatge 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada